Дни на Ехокардиографията – София 2022, 8-10 април 2022, х-л Хаят Реджънси София

Share:

Уважаеми колеги,

Традиционните Дни на Ехокардиографията – София8 – 10 април 2022 г. се проведоха присъствено в хотел Хаят Риджънси София, в сърцето на столицата.

Програмата на симпозиума представи подробна картина на съвременните постижения и приложението на иновативните технологии в ехокардиографията за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

Темата на тазгодишното издание – Клапни болести“ е особено актуална в безпрецедентните условия, при които е поставено цялото здравеопазване, в условията на световна пандемия. Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още непредсказуеми. В допълнение, през последните години в страната се отчита понижаване качеството на неинвазивната функционална диагностика на пациентите със сърдечно-съдови заболявания.

На традиционната candle light session млади кардиолози от цялата страна ще имаха възможност да представят интересни случаи от своята клинична практика. За най-интересните от тях, класирани на първо, второ и трето място от участниците в симпозиума спечелиха награди. За втора поредна година се присъди и специална награда, в памет на проф. Маурицио Галдеризи.

С подкрепата на: