Дни на Ехокардиографията – София 2023

Share:

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим на традиционните Дни на Ехокардиографията – София, 24 – 25 март 2023 г.

Събитието, организирано от Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика, ще се проведе присъствено в хотел Хаят Риджънси София и ще се излъчва онлайн.

Темата на тазгодишното издание е „Образна диагностика и женско сърце“. Програмата на симпозиума ще представи подробна картина на съвременните постижения и приложението на иновативните технологии в ехокардиографията и другите образни методики за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания при жени. По традиция, ще съчетаем няколко научни сесии, с участието на водещи специалисти от страната и чужбина, с практически модули и обучения.

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт при жените, убивайки по една жена на всеки 80 секунди. Такава агресивна болест изисква също толкова агресивна реакция. Надграждайки нашите знания и разбиране за сърдечно-съдовите заболявания ние бихме могли да лекуваме и предпазим женското сърце.

На традиционната „candlelight session“ млади кардиолози от цялата страна ще имат възможност да представят интересни случаи от своята клинична практика. За най-интересните от тях, класирани на първо, второ и трето място от участниците в симпозиума, има предвидени награди. За трета поредна година ще се присъди и специална награда, в памет на проф. Маурицио Галдеризи.

В двата дни на форума, водещи фармацевтични и инструментални фирми ще представят най-новите си продукти, в помощ на медицинските специалисти, на съпътстваща изложба.

Очакваме Ви в София!

С уважение,

Доц. Красимира Христова MD, PhD, FESC

Председател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Българска асоциацията по сърдечно съдова образна диагностика

Председател на Организационния комитет на симпозиума

Проф. Елена Кинова

Член на УС на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията

Доц. Светлин Цонев

Член на УС на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията

Окончателна програма

С любезното съдействие на: